Uudistettu tuntitarjonta

Toistaiseksi Kinstretch-tunteja järjestetään ainoastaan tilauksesta muiden sitovien velvoitteiden seurauksesta.

Hyvä työ palkitaan

Ohjattavien tekeminen omavaraisiksi kehonhuollon ja toimintakyvyn kehittämisen suhteen on ohjauksemme yhtenä keskeisenä tavoitteena. Pyrimme opettamaan tapoja ja tekniikoita, jotka jokainen tunnille osallistuva kykenee ottamaan osaksi jokapäiväistä elämää. Haluamme taata, että henkilöt voivat elää mahdollisimman aktiivista elämää mahdollisimman vähin fyysisin rajoituksin ja vaivoin.

Liikkuvuuden kehittäminen ja hyvinvoinnin saavuttaminen edellyttävät kuitenkin kovaa työtä. Harjoittelussa myös pitkäjänteisyys on tärkeää. Menestyvät henkilöt ovat parempia perusteissa, joten vakaan pohjan rakentaminen on tarpeellista. Opastamme tunneillemme osallistuvia luomaan paremmat edellytykset heidän kehonsa käytölle. Autamme ohjattavia pyrkimään kohti heidän omia tavoitteitaan, heille sopivin keinoin.

Uudistettu tuntitarjonta on jaettu kolmeen osaan, jotta osallistujat voivat aloittaa heille sopivalta tasolta, ja jotta ohjattavien kehitys on nousujohteista. Tason I tunnit keskittyvät kontrolloituihin rotaatioliikkeisiin ja myöhemmillä tasoilla käytettävien tekniikoiden opetteluun. Tason II tunneilla mukaan tuodaan perusasentoharjoittelua. Tason II+ tunneilla perusasentoharjoittelun lisäksi osallistujat saavat mahdollisuuden tutustua erilaisiin tason III harjoittelutekniikoihin.

Taso I

Kinstretch-harjoittelu tulisi aloittaa tason I tunnilta, mutta taso I ei ole suunnattu vain aloittelijoille. Perusteita ei kukaan hallitse liian hyvin, joten tunnit ovat suositeltavia myös pidemmälle edistyneille harjoittelijoille. Lisäksi päätät itse, kuinka haastavan tunnista teet.

Tuntien aikana keskitytään kontrolloituihin rotaatioliikkeisiin. Ihmiskehon jokaista niveltä tulisi käyttää täydessä liikelaajuudessaan päivittäin. Jos et käytä niveliäsi kuten niitä on tarkoitettu käytettävän, ajan kuluessa menetät niiden hyvän toimintakyvyn. Tason I tunneilla opastamme kuinka käyt kehon nivelet kokonaisuudessaan läpi päästä varpaisiin.

Kontrolloitujen rotaatioliikkeiden tekeminen oikeaoppisesti on tehokasta, mutta haastavuudessaan myös hauskaa. Teet elämäsi parhaan valinnan hyödyntämällä rotaatioliikkeitä osana päivittäisiä rutiinejasi.

Rotaatioliikevariaatioita on suunnaton määrä. Jokaisella tunnilla kerrataan aikaisemmin opeteltuja harjoitteita sekä tutustutaan aina uusiin rotaatiovaihtoehtoihin.

Lue lisää harjoittelun periaatteista ja käytettävistä tekniikoista Taso I -osiosta.

Taso II

Taso II painottaa erilaisia perusasennoissa tehtäviä harjoitteita. Perusasennoissa osallistuja voi muun muassa istua, asettua polvilleen tai käydä pitkäkseen tavoilla, jotka jo itsessään haastavat kehon liikkuvuutta. Saatat huomata, että joku tietty perusasento tuntuu aluksi hankalalta. Tekemällä yhdessä töitä rajoitukset on mahdollista voittaa ja liikkuvuutesi nousee uudelle tasolle.

Haastamalla ja vahventamalla nivelten liikeratojen ääripäitä perusasennoissa et vain paranna liikkuvuuttasi hetkellisesti. Käytettyjen tekniikoiden ansiosta kehosi oppii pääsemään aikaisemmin hankalalta tuntuneeseen asentoon vaivattomasti ja pysyvästi. Sovellettujen keinojen avulla kehosi kykenee tuottamaan aikaisemmin vaativalta tuntunutta liikettä sujuvasti.

Tason II tunneille osallistuminen ei edellytä, että osallistuja on käynyt tason I tunneilla. Tason I tunneilla opetettuja tekniikoita kuitenkin hyödynnetään tason II tuntien aikana. Mikäli et ole aikaisemmin osallistunut tason I tunneille, mainitse asiasta ennen tunnin alkua, niin ohjaaja tietää kertoa tekniikoista yksityiskohtaisemmin ohjeistuksissaan.

Lue lisää harjoittelun periaatteista ja käytettävistä tekniikoista Taso II -osiosta.

Taso II+

Plussatunneilla tason II harjoitteiden lisäksi tunnit sisältävät uusia elementtejä tason III tunneilta. Hauskin lisä plussatunneille on perusasennosta toiseen liikkumisen harjoittelu. Asennon vaihtaminen hitaasti ja kontrolloidusti suurta isometrista jännitystilaa käyttäen on todella vaativaa. Haastavuutensa ansiosta harjoitteet edistävät kehonhallinnan kehittämistä huomattavasti. Hallittua suoritusta seuraava onnistumiskokemus onkin huikea.

Lisäksi plussatunneilla osallistujille tarjotaan esimakua muun muassa hengitysharjoitteista ja perusasennoissa tehtävistä suoritteista, jotka ovat aiempaa haastavampia sekä monimuotoisempia. Ohjattavien pyynnöstä tuntirakenteeseen on mahdollista sisällyttää myös pehmytkudoskäsittelyä kehon kireystilojen vähentämiseksi ja palautumisen edistämiseksi. Käsittely ei kuitenkaan ole passiivista pallon tai putkirullan päällä pötköttämistä. Muiden Kinstretch-harjoitteiden tapaan käsittely edellyttää aktiivista kehon käyttämistä.

Eri tasojen tunnit täydentävät toisiaan

Kaikki tuntimme ovat itsenäisiä harjoituskertoja, mutta suurimman ilon ja hyödyn saat osallistumalla eri tasoisille tunneille.

Perusteiden kertaamisen lisäksi tunnit sisältävät aina jotain uutta. Kinstretch avaa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia ja oivalluksia oman kehon tutkimiseen ja kehittämiseen. Antamalla palautetta sekä esittämällä toiveita pystyt vaikuttamaan tuntitarjontaan. Tuntien aikana on mahdollista myös kysyä tarkentavia kysymyksiä Kinstretch-harjoittelun tekniikoista ja periaatteista.

Ota osaa Kinstretch-tunnille ja luo parempi perusta kaikelle!