Taso II

Tason II tuntisisällöt:

  • Hengitysharjoitteet
  • Kontrolloidut rotaatioliikkeet
  • Perusasennot

Tason II tunneille osallistuminen ei edellytä, että osallistuja on käynyt tason I tunneilla. Tason I tunneilla opetettuja tekniikoita kuitenkin hyödynnetään tason II tuntien aikana. Mikäli et ole aikaisemmin osallistunut tason I tunneille, mainitse asiasta ennen tunnin alkua, niin ohjaaja tietää kertoa tekniikoista yksityiskohtaisemmin ohjeistuksissaan.

Perusasennot

Kinstretch-harjoitteluun kuuluu useita perusasentoja. Asennoissa osallistuja voi muun muassa istua, asettua polvilleen tai käydä pitkäkseen tavoilla, jotka jo itsessään haastavat kehon liikkuvuutta. Saatat huomata, että joku tietty perusasento tuntuu aluksi hankalalta. Tekemällä yhdessä töitä rajoitukset on mahdollista voittaa ja liikkuvuutesi nousee uudelle tasolle.

Kinstretch-tunneilla perusasennoissa pyritään kehittämään kehon toimintaa monin tavoin. Perusasennoissa muun muassa nostetaan kehon jäseniä, tehdään niveliin keskittyviä saranaliikkeitä tai hyödynnetään kasvavaa jännitystekniikkaa osana aktiivista venyttelyä.

Haastamalla ja vahventamalla nivelten liikeratojen ääripäitä perusasennoissa et vain paranna liikkuvuuttasi hetkellisesti. Käytettyjen tekniikoiden ansiosta kehosi oppii pääsemään aikaisemmin hankalalta tuntuneeseen asentoon vaivattomasti ja pysyvästi. Sovellettujen keinojen avulla kehosi kykenee tuottamaan aikaisemmin vaativalta tuntunutta liikettä sujuvasti.

Sanonnan mukaan loukkaantumisen sattuessa katuu, että vahingon aiheuttanutta asentoa ei ole harjoitellut. Perusasennoissa tehtävän työskentelyn yhtenä tavoitteena on vammautumisriskin pienentäminen sekä vahinkojen minimoiminen. Perusasennot esimerkiksi lisäävät mahdollisuuksia vahvistaa lihas- ja sidekudoksia asennoissa, jotka muutoin saattaisivat jäädä arjessa ja harjoittelussa laiminlyödyiksi.